Recipe of Perfect Douida (vermicelle à la tunisienne)
Hey everyone, it's Brad, welcome to our recipe page. Today, we're going to make a special dish, Easiest Way to Prepare Award-winning Douida (vermicelle à la tunisienne). It is one of my favorites. This time, I will make it a bit tasty. This will be really delicious.
Let's face it, cooking isn't just a priority in the lifestyles of every person, woman, or child on Earth. In fact, much too individuals have left learning to cook a priority within their lives. This usually means that people frequently exist on convenience foods and boxed blends instead of taking your time and time to prepare healthy food for the families and our personal enjoyment.
The same holds true for lunches when we usually resort to your can of soup or box of macaroni and cheese or any other similar product instead of putting our creative efforts into building a quick and easy yet delicious lunch. You will notice many thoughts in this report and the hope is that these thoughts will not only allow you to get off to a excellent beginning for ending the lunch rut we all seem to find ourselves in at a certain time or another but also to use new things on your own.
For all those that are hoping to incorporate healthful cooking habits into their everyday patterns, you'll find no more funds available than in the past to be able to assist you in those endeavors. You can seek out the help of a qualified nutritionist, so your physician can offer advice, you can discover all sorts of books about healthy eating, cooking, and living at the regional library, and the web is an outstanding source of all kinds of information when it comes to leading a healthier life style allaround.
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Many things affect the quality of taste from Douida (vermicelle à la tunisienne), starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Douida (vermicelle à la tunisienne) delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.
As for the number of servings that can be served to make Douida (vermicelle à la tunisienne) is 06 personnes. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.
To get started with this recipe, we have to prepare a few ingredients. You can have Douida (vermicelle à la tunisienne) using 29 ingredients and 6 steps. Here is how you can achieve it.
Un plat tunisien typique qui est qui a pris place dans le grand maghreb, par ses saveurs et sa facilité de préparation, dont se réunissent deux viandes, des oeufs durs, et la spécifité de leur sauce aux pois chiches légèrement picante mais trop bonne, vive la cuisine universelle, c'est un voyage à travers chaque spécialité.
Ingredients and spices that need to be Make ready to make Douida (vermicelle à la tunisienne):
- 500 g vermicelle
- 02 c à s d'huile
- 1/4 c à c de sel
- 50 g beurre
- Pour les boulettes:
- 300 g viande hachée
- Sel
- Poivre noir
- 1/2 c à c de mélange coriandre et persil hachés
- 01 gousse d'ail rapée
- 06 morceaux de poulet
- 200 g pois chiches trompés
- Pour la sauce:
- 02 c à s d'huile de tournesol
- 01 c à c de beurre
- Sel
- 1/2 c à c de poivre noir
- 01 c à s de paprica doux
- 01 c à s de ras el hanout (mélange d'épices)
- 06 gousses d'ail rapées finement
- 03 oignons finement hachés
- 02 c à s de tomate concentrée
- 01 c à c de coriandre finement haché
- 01 cube de bouillon de poulet
- Eau bouillante
- 01 piment
- Décoration:
- 03 oeufs durs en quartiers
- 50 g d'olives vertes
Steps to make to make Douida (vermicelle à la tunisienne)
- Dans une terrine mélanger la vermicelle avec l'huile, puis faire cuire à la vapeur environ 10 mns, débarrasser, saler et aroser légèrement avec 1/2 verre d'eau en remuant de temps à autre. Une fois l'eau absorbée faire cuire à nouveau à la vapeur, bébarraser, ajouter le beurre et mélanger. Selon la qualité de vos pates on peut faire cuire à la vapeur 3 fois si nécessaire.
- Dans une cocotte minute chauffer le beurre et l'huile puis faire revenir les oignons sur feux doux. Ajouter les morceaux de poulet, l'ail, la coriandre, les épices et cube de bouillon. Laisser cuire à feux doux environ 10 mns puis ajouter le concentré de tomate et les poix chiches. Mouiller à hauteur de la viande et fermer la cocotte pour une une cuisson de 15 mns.
- Assaisonner la viande hachée de sel, poivre,mélange persil- coriandre et former des boules.
- Ajouter les boulettes de viande hachée et le piment à la cicotte et laisser cuire et réduire la sauce aux maximum. Elle doit etre nappante comme une béchamel.
- Napper la vermicelle avec la sauce aux pois chiches en mélangeant puis dresser dans une grande assiette et décorer avec les deux viandes, pois chiches, oeufs durs et olives vertes.les feuilles de persil apportent aussi du charme à l'assiette mais ça reste facultatif. Bon appétit.
- Remarque: on peut préparer ce délicieux plat en sauce blanche avec la viande d'agneau.
While this is in no way the end all be all guide to cooking quick and easy lunches it's very good food for thought. The stark reality is that will get your own creative juices flowing so you can prepare excellent lunches for your family without the need to accomplish too terribly much heavy cooking from the process.
So that's going to wrap it up with this exceptional food How to Make Quick Douida (vermicelle à la tunisienne). Thanks so much for your time. I am sure you will make this at home. There is gonna be more interesting food at home recipes coming up. Don't forget to save this page on your browser, and share it to your loved ones, friends and colleague. Thanks again for reading. Go on get cooking!