'/> Step-by-Step Guide to Prepare Super Quick Homemade Pintade farcie aux pruneaux à l'Armagnac - Recipe Guide

Step-by-Step Guide to Prepare Super Quick Homemade Pintade farcie aux pruneaux à l'Armagnac

Hey everyone, hope you're having an incredible day today. Today, we're going to make a distinctive dish, Simple Way to Make Speedy Pintade farcie aux pruneaux à l'Armagnac. It is one of my favorites. For mine, I'm gonna make it a bit unique. This will be really delicious.

When it comes to cooking, it's very important to keep in mind that every one started somewhere. I don't know of one person who came to be with a wooden cooking spoon and ready to go. There's a great deal of learning that must be carried out in order to be a prolific cook and there is always room for advancement. Not only can you need to start with the basics in terms of cooking however, you almost must begin again when learning to cook a fresh cuisine such as Chinese, Indian, Thai, or Indian food.

Healthy cooking can be difficult since most folks don't wish to spend time preparing and planning meals that our own families won't eat. At exactly the same timewe need our own families to be healthier so that we are feeling compelled to learn improved and new ways of cooking healthy foods to the family to enjoy (and unfortunately in some situations scorn).

First thing which you have to master is what the different terminology you will find in recipes actually means. There are many fresh and at times foreign sounding terms you will see in common recipes. These terms can mean that the difference in recipe failure or success. You need to be able to find a fantastic section in virtually any inclusive cook book that explains the different definitions for unfamiliar speech. If you aren't absolutely sure what is meant by"folding at the eggs" it really is in your best interests to check it up.

Many things affect the quality of taste from Pintade farcie aux pruneaux à l'Armagnac, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Pintade farcie aux pruneaux à l'Armagnac delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make Pintade farcie aux pruneaux à l'Armagnac is 6 pers. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

To get started with this particular recipe, we must prepare a few ingredients. You can have Pintade farcie aux pruneaux à l'Armagnac using 15 ingredients and 11 steps. Here is how you can achieve it.

La pintade est une volaille très gouteuse que j'aime bien cuisiner pour Noël car je trouve sa chair plus fine que celle de la dinde. Comme toutes les volailles elle aime être farcie et cuire lentement au four... Servie avec des légumes rôtis elle aura sa place sur votre table de réveillon

Ingredients and spices that need to be Make ready to make Pintade farcie aux pruneaux à l'Armagnac:

  1. 1 pintade de 1.800 à 2kg
  2. 10 pruneaux d'Agen
  3. 200 g foies de volailles
  4. 100 g porc haché
  5. 2 échalotes
  6. 2/3 tranches de pain sec
  7. 125 ml lait chaud
  8. 1 oeuf
  9. 1 petit bouquet de persil frais
  10. 50 g foie gras frais
  11. Sel
  12. Piment du Périgord
  13. Armagnac
  14. 1 cuillère à soupe graisse de canard
  15. 200 g petits champignons de couche

Instructions to make to make Pintade farcie aux pruneaux à l'Armagnac

  1. 8 jours avant le jour J, dénoyautez les pruneaux et disposez les dans un bocal hermétique. Couvrez avec l'Armagnac. Laissez au frais.
  2. Le jour J égoutez les pruneaux en gardant bien l'Armagnac surtout. Une fois bien égouttés hachez les grossièrement.
  3. Passez au hachoir les foies de volaille, les échalotes et le persil.
  4. Faites tremper dans le lait chaud le pain sec, jusqu'à ce qu'il soit bien ramoli.
  5. Dans un saladier mélangez intimement les pruneaux, le mix foies de volaille + échalote + persil, le porc haché et le pain ramoli. Salez et poivrez.
  6. Remplissez le coffre de la pintade avec cette farce. Fermez le bas soit en cousant avec une ficelle de boucher soit avec des pics en bois. Il faut que la couture soit bien serrée pour que la farce ne s'échappe pas pendant la cuisson
  7. Ensuite, découpez le foie gras en petits morceaux. Incisez délicatement la peau de la pintade en plusieurs endroits sur les cuisses et le blanc. A chaque incision décollez délicatement la peau et glissez dessous un morceau de foie gras. Cette opération s'appelle "contiser" la volaille cela va nourrir la chair pendant la cuisson et lui apporter des parfums. On peut le faire pour n'importe quelle volaille avec simplement du beurre dans lequelle on aura ajouté de l'ail, des herbes ou du piment.
  8. Déposez votre pintade dans une cocote allant au four. Enfournez la à four froid (astuce du chef Blanc le roi de la volaille). Réglez la température sur 150° et c'est parti pour 2h30 de cuisson en arrosant TRES régulièrement.
  9. Quand la volaille est cuite sortez la de la cocote et enveloppez la dans une feuille d'aluminium pendans 10 minutes.
  10. Pendant ce temps déglacez le fond de la cocote avec l'Armagnac des pruneaux, ajoutez les petits champignons nettoyés. Laissez cuire 5/6 minutes, vérifiez l'assaisonnement et versez la sauce dans une saucière. Gardez au chaud
  11. Découpez la volaille et servez accompagnée de sa sauce et légumes ou de tagliatelles fraîches par exemple.

Additionally you will detect as your own experience and confidence grows you will see your self more and more usually improvising when you go and adjusting meals to fulfill your own personal preferences. If you prefer more or less of ingredients or wish to earn a recipe a little more or less spicy in flavor you can make simple alterations along the way in order to attain this goal. In other words you will begin in time to create recipes of one's very own. And that's something you won't of necessity learn when it comes to basic cooking skills to novices but you would never know if you did not master those basic cooking skills.

So that's going to wrap this up for this exceptional food Simple Way to Prepare Speedy Pintade farcie aux pruneaux à l'Armagnac. Thank you very much for your time. I'm sure that you will make this at home. There's gonna be more interesting food in home recipes coming up. Remember to bookmark this page in your browser, and share it to your loved ones, colleague and friends. Thank you for reading. Go on get cooking!

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